#1 #2 #3

Galeria de Idei

GALERIA COPIILOR

idei

culoare

imaginatie

Despre noi

POVESTEA NOASTRA
A fost odată ca niciodată o galerie magică, plină-ochi de idei, unde de te avântai să păşeşti, aveai să devii cel mai bogat om de pe Pământ. Pereţii ei era împodobiţi cu taine nebănuite, pe care doar iscusinţa unui explorator, ochii limpezi ai unui artist, dibăcia unui gimnast, delicateţea unei domniţe, farmecul unui muzicant şi agerimea unui matematician le puteau culege. Giuvaerele aflate în galerie străluceau ca niciunele altele la pieptul eroilor care cutezau să le culeagă şi aveau să îi însoţească toată viaţa, povăţuindu-i şi amintindu-le mereu de puterea şi curajul dovedite.

 

Tot astfel, atelierele făurite în Galeria de idei îi invită de la mic cu mare pe cei mai îndrăzneţi şi mai sfioşi dintre copii să pornească pe urmele aventurii trasate de noi şi să adune cât mai multe bijuterii care să le pună în valoare talentele şi potenţialul, dându-le încredere în forţele proprii şi întărindu-le  caracterul. Învăluite în joc, creaţie şi mişcare, ele ascund situaţii din viaţa reală cu care copiii pot învăţa să se confrunte singuri şi simulează încercări pe care pot ajunge să le depăşească cu succes. Exprimarea liberă, legarea de noi prietenii şi explorarea altor lumi sunt principiile calăuzitoare ale activităţilor noastre, cultivând odată cu ele respectul pentru ceilalţi şi lumea înconjurătoare. Galeria îşi propune să sprijine nu doar copiii în găsirea căii lor în viaţă, ci şi părinţii, oferindu-le un cadru de educaţie non-formală ideal pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare empatică cu cei mici.

VEZI ACTIVITATI!

Activititati

CE STIM NOI MAI BINE

Atelierele Galeriei acoperă domeniile importante de cunoaştere ale copilăriei (artă, ştiinţă, sport, educaţie pentru societate, comunicare) şi se organizează pe module care îşi modifică lunar forma. Pentru ca participarea la acestea să dea cele mai bune roade, se recomandă continuitate în frecventarea unui modul

Kid

Arta „eco” – handmade

Vârsta 3-11 ani
Structură În lume se irosesc cantităţi uriaşe de materiale, contribuind la poluarea planetei şi deteriorarea acesteia. Importanţa atitudinii responsabile în faţa acestei probleme trebuie conştientizată de la o vârstă fragedă, la care se poate învăţa cu uşurinţă cum diverse obiecte de aruncat pot fi de fapt valorificate. Fiecare şedinţă este dedicată unui proiect de artă, menit să pună în lumină frumosul ascuns în lucrurile banale. La sfârşitul atelierului se va organiza o expoziţie cu cele mai reuşite lucrări.
Obiective – Responsabilizarea copiilor cu privire la problemele mediului înconjurător;- Stimularea fanteziei prin folosirea unor obiecte cotidiene;- Descoperirea frumosului în cele mai neaşteptate forme.
Echipa Ecopiii

Dreaming

Exploratori prin lume – experimente (*/Copii, nu încercaţi asta acasă!) 

Vârsta 5-11 ani
Structură Universul este atât de fascinant în diversitatea sa, încât explorarea lui constituie un scop de-o viaţă. Copiii îi pot descoperi tainele observându-l, însă cel mai uşor îl pot cunoaşte prin experimente. Ştiinţa nu va mai fi complicată dacă înţelegem fenomenele naturale jucându-ne cu diferite substanţe şi ne agrenăm simţurile în acest proces. În fiecare zi de atelier, copiii vor face experimente uimitoare sub supravegherea expertului în domeniu, garantată fiind distracţia maximă, dar şi rigurozitatea demnă de adevăraţi cercetători.
Obiective – Experimentarea directă a tainelor ştiinţei;- Cultivarea interesului pentru ştiinţă;- Dobândirea de cunoştinţe despre univers.
Echipa X-ploratorii

Girl

Vreau să fiu mare! – bune maniere

Vârsta 6-11 ani
Structură Prezenţa în societate ne obligă să adoptăm un cod de conduită care să presupună respectul reciproc şi armonizarea relaţiilor cu cei din jur. De multe ori, copiii sunt încercaţi de emoţii care îi fac să uite de acest aspect important al vieţii. La Galerie, se va pune accent pe respectarea bunelor maniere, iar sesiunile de atelier vor fi consacrate lecţiilor de bună purtare, atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţeii politicoşi. Cu situaţii reale în joc, punându-ne la masă, urcând în autobuz, mergând pe stradă şi vorbind cu oamenii mari, învăţăm să fim politicoşi şi să adoptăm un comportament exemplar.
Obiective – Dezvoltarea unui comportament acceptabil social;- Exersarea politeţii, a curtoaziei, învăţarea şi aplicarea bunelor maniere;- Crearea unei comunităţi armonioase, bazată pe respect reciproc şi toleranţă faţă de diversitate.
Echipa Domniţele şi cavalerii

Kid

Kidmotion

Vârsta 4-11 ani
Structură Copiii dispun de resurse bogate de energie pe care le canalizează în diferitele activităţi întreprinse de-a lungul zilei, fie ele propuse de adulţi, fie rezultatul fanteziei proprii. Pentru o dezvoltare armonioasă şi pentru a contrabalansa multe ore din zi dedicate acumulării de informaţii teoretice, este important ca în programul copiilor să se strecoare ore de mişcare. Fie ea liberă sau controlată, aceasta delectează şi reface trupul, mintea şi psihicul. În cadrul atelierelor de mişcare, copiii dansează, aleargă, sunt atrenaţi în competiţii şi se mişcă după bunul plac. Experienţa pune în joc toate simţurile, pentru ca cei mici să se simtă stimulaţi şi să îşi manifeste din plin bucuria. Totul într-un cadru care să le asigure siguranţă maximă.
Obiective – Adoptarea unui stil de viaţă activ şi sănătos de la o vârstă fragedă;- Atingerea unui punct de echilibru zilnic;- Descoperirea bucuriei ascunse în cele simple gesturi şi acţiuni.
Echipa Campionii

Dreaming

Să fugim în lume! 

Vârsta 6-11 ani
Structură Lumea este un mare nucleu în care gravitează fascinante civilizaţii şi culturi, obiceiuri uimitoare şi oameni cu înfăţişări diferite. Privite dintr-un unghi cuprinzător, diferenţele caracteristice ei reprezintă o resursă inepuizabilă de bogăţie, pe care copiii o pot explora şi înţelege prin prisma propriilor tradiţii şi trăsături naţionale. La acest atelier, lumea se deschide cu totul, invitându-i pe aventurieri să călătorească prin diverse ţări, să audă limbi curioase şi să procedeze aşa cum şi localnicii o fac. Multiculturalitate, joc de rol şi descoperire.
Obiective – Explorarea „de la distanţă” a hărţii lumii;- Experimentarea diferitelor culturi şi aprecierea specificităţilor lor;- Deschiderea spre nou, necunoscut şi găsirea de puncte comune cu tot ceea ce este „altfel”.
Echipa Aventurierii

Dreaming

Mici delicii

Vârsta 4-11 ani
Structură Sănătatea porneşte de la o alimentaţie adecvată, bogată în nutrienţi. Fiindcă tentaţiile sunt la tot pasul, este necesar să se distingă tot mereu între hrana nocivă şi cea vie, care ne poate energiza numaidecât şi sprijini în activtatea noastră de zi cu zi. Atelierul gastronomic îi invită pe copii, de la mic cu mare, să exploreze cât de jucăuş poate fi preparatul alimentelor şi cât de bune sunt bucatele sănătoase. Din amestecuri de fructe şi nuci, dulciurile fără zahăr îi vor încânta pe micii bucătari, garantând alegerea în mod repetat a acestei gustări. Figurinele şi personajele create din legume şi fructe proaspete vor apela la spiritul lor imaginativ şi îi vor apropia de ele la ora mesei, ca de noi prieteni simpatici. Fericiţi vor fi şi părinţii care pot degusta capodoperele culinare preparate de cele mai dragi mânuţe ale lor.
Obiective – Integrarea alimentelor sănătoase în dieta copilului şi evitarea consumului ridicat de zahăr;- Apropierea de legume şi fructe prin prisma fanteziei;- Dezvoltarea motricităţii fine şi stimularea simţurilor în mod concomitent.
Echipa Bucătăraşii

Dreaming

În ritm de chitară

Vârsta 6-11 ani
Structură Muzica ne aduce în comuniune cu natura şi cu noi înşine, delectându-ne şi creând armonie. Copiii se exprimă nu numai prin joc, ci şi prin creaţie, chiar şi atunci când intonează un cântec ale cărui note le cunosc doar ei. Cântul alături de sunetele unui instrument trezesc în cei mici năzuinţa spre frumos şi îi provoacă să îşi acceseze resursele creative. Cântecele cunoscute ale copilăriei şi alte compoziţii născute din energia atelierului muzical vor răsuna în acorduri de chitară. Copiii se vor familiariza cu acest instrument şi îi vor cunoaşte mişcările, până la a căpăta autonomie în a cânta la el într-o atmosferă prietenoasă şi distractivă. La sfârşitul atelierului se va organiza un mic spectacol conceput de membrii trupei.
Obiective – Învăţarea cântecelor tipice copilăriei;- Disciplinarea dată de învăţarea unui instrument muzical şi exersarea dexterităţii;- Crearea compoziţiilor proprii şi explorarea creativităţii muzicale de care dispune fiecare.
Echipa Rock stars

Dreaming

Clubul de carte

Vârsta 4-11 ani
Structură Copilăria nu poate fi înţeleasă altfel decât în contextul poveştilor specifice ei. Acestea nu numai că reprezintă un prilej de delectare, ci au rol formator, întărind caracterul şi dând exemple de bună purtare. În cadrul clubului de carte, Povestitorul va da glas celor mai îndrăgite poveşti ale literaturii pentru copii, invitându-i şi pe micuţi să le citească şi ei şi să le înţeleagă tâlcul. Se vor dezbate personaje, situaţii, alegeri şi finaluri, iar copiii vor avea ocazia să se exprime neîngrădit şi să contribuie activ la universul lecturii. În partea a doua a atelierului se doreşte trecerea la un nou nivel: scrierea propriilor poveşti şi publicarea acestora. Un compus puternic de creativitate şi fantezie.
Obiective – Familiarizarea cu operele importante din literatura pentru copii;- Cultivarea interesului pentru lectură şi literatură;- Practicarea exerciţiilor de creaţie literară de la vârste mici.
Echipa Şoriceii de bibliotecă

Dreaming

‘Learning is playing!’/’Wir lernen und spielen!’

Vârsta 4-11 ani
Structură Limbile străine sunt şi au reprezentat dintotdeauna un atu pentru cei care le-au stăpânit, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în domeniul profesional. Dacă se pune mare preţ pe cunoaşterea acestora la toate vârstele, copiii au avantajul unei înclinaţii marcate pentru a le asimila într-un timp record. La acest atelier, ne propunem să îi iniţiem pe copii în tainele limbii engleze şi germane, folosindu-ne de resursele jocului, cântecelor şi mişcării. Ora de engleză nu a fost niciodată mai distractivă, iar ora de germană nu a avut nicicând atât de mult lipici la copii!
Obiective – Învăţarea limbilor engleză şi germană prin joc şi cântec;- Apropierea de limbile străine şi de fonetica acestora;- Dezvoltarea abilităţilor comunicaţionale în aceste limbi.
Echipa Kids&Kinder

Dreaming

Atelierul de Teatru

Vârsta 5-14 ani
Structură De câte ori nu ne-am lăsat purtați de fantezia că suntem personaje dintr-o poveste? Pe rând, am jucat diferse roluri în imaginația noastră și am purtat multiple măști. La atelierul de teatru, fiecare copil va deveni făuritorul propriului personaj, dându-i suflu și farmec. ”Joaca de-a…” nu va avea loc într-un cadru solitar, ci în echipă, mizând astfel pe încrederea în ceilalți, dar și în propria persoană. Împreună cu aceste abilități, copiilor li se vor deschide porțile echilibrului, ale simțului măsurii, noul univers fiind dominat de mult spirit ludic și creativitate. Exercițiile de dicție vor contribui la performanțe notabile în exprimarea copiilor, iar tehnicile pur actoricești vor ajuta la sporirea atenției și a capacității de memorare. La ora de teatru, timiditatea nu are loc pe scenă!td>
Obiective – Sporirea încrederii de sine și în cei din jur, debarasarea de emotivitate și frica de public, munca în echipă;
– O mai bună exprimare orală și dicție corectă;
– Exersarea proceselor de memorare, de asociere logică și stimularea fanteziei
Echipa Mini-actorii

Scoala de vara

scoala de vara

 

Testimoniale

CE SPUN ALTII DESPRE NOI

ALATURA-TE NOUA!

Galerie

HAVE A LOOK

Blog

IN CUVINTE

Newsletter

[newsletters_subscribe list=”all”]

Contact

PENTRU INFORMATII SAU INSCRIERI CONTACTATI-NE LA:

Str. Alexandru Bohatiel, nr 21, Cluj-Napoca, CJ, Romania (RO)    |    +40 723 380 343    |   contact@galeriadeidei.ro