#2 3 #1

Galeria de Idei

PENTRU COMPANII

Avem idei

Dam culoare

Deschidem orizonturi

Despre noi

POVESTEA NOASTRA
Cine a spus că adulții nu adoră să se joace? Fie că se lasă în voia jocului pentru a se relaxa sau pur și simplu din nevoia a face ceva stimulant, conceptul ”copiilor mari” a prins destul teren în societatea actuală. Dacă în viața personală joaca s-a dovedit a fi un excelent liant social și o modalitate prin care se poate dezvolta capacitatea de concentrare, la locul de muncă aceasta garantează o mai bună productivitate. Este un lucru demonstrat că în situații de stres maxim, jocul menține angajații la un nivel funcțional, revigorându-le mintea și corpul. Totodată, acesta promovează spiritul de echipă și le permite să abordeze probleme în feluri neașteptate și din unghiuri cu totul noi. Ca la cei mici, activitățile ludice sporesc creativitatea și dau naștere inovației, fără de care lumea modernă nu ar fi posibilă. Nu în ultimul rând, o mică pauză jucăușă menține un nivel ridicat de energie și ajută la prevenirea epuizării psihice.

 

La Galeria de idei ne-am folosit de toate aceste date în crearea atelierelor noastre pentru oamenii mari. Explorând diverse domenii ale imaginației, aceștia vor avea suficient spațiu de joacă pentru exprimare artistică, interacțiune socială și autoîngrijire. Fiindcă noi înțelegem că învățarea continuă de-a lungul întregii vieți, iar cadrul ideal este jocul.

VEZI ACTIVITATI!

Activititati

CE STIM NOI MAI BINE

 

Atelierele Galeriei acoperă domeniile importante de cunoaştere ale copilăriei (artă, ştiinţă, sport, educaţie pentru societate, comunicare) şi se organizează pe module care îşi modifică lunar forma. Pentru ca participarea la acestea să dea cele mai bune roade, se recomandă continuitate în frecventarea unui modul

DSC_0492 (Medium)

 

Atelierul de pictură

Pictura reprezintă o formă de exprimare artistică capabilă să pună în mișcare emoții profunde și să ne conducă pe calea descoperirii de sine. Amestecând culorile, aplicându-le în funcție de propriul simț estetic și contemplând rezultatul final, devenim mai conștienți de propria persoană pe un fundal relaxat, de bunăstare. Această activitate, dacă este realizată în cadrul unui grup, crește coeziunea lui și creează un sentiment de apartenență.

Obiective:

 • Reconectarea cu spiritul artistic, creativ
 • Deconectarea de la sursa stresului zilnic
 • Armonizarea relațiilor de grup

 

DSC_0003 (Large)

 

Atelierul de improvizație teatrală

Teatrul poate fi considerat o reprezentare a realităților lumii înconjurătoare “trecute printr-un filtru al creativității”. Astfel, lucrurile, evenimentele, situațiile din viață capătă noi valențe revelând înțelesuri mult mai profunde.Teatrul se bazează pe improvizație, aceasta având un scop educativ, recreativ, artistic și recuperatoriu. “Jocurile teatrale” care stau de fapt la baza teatrului de improvizație actual, ajuta la auto-descoperire, creează “un spațiu” propice pentru exprimarea personalității, potențând spiritul ludic și latura creativă.

Obiective:

 • Sporirea încrederii de sine și a încrederii în ceilalți
 • Dezvoltarea simțului măsurii și a echilibrului
 • Concentrarea pe esențe

 

balet

 

Atelierul de balet

Când privim spectacolele de balet, nu putem să nu rămânem înmărmuriți în fața eleganței și a preciziei care transpare din mișcările acestuia. Dacă mici fiind am sperat în secret să putem deveni prinți și prințese, atelierul de balet vine în întâmpinarea acelei dorințe din trecut. Oricine poate învăța pozițiile de bază, apropiindu-se cu pași mici, dar exacți, de idealul de armonie cuprins în coregrafia acestui grațios dans figurative.

Obiective:

 • Deprinderea mișcărilor predate la atelier și o mai bună orientare în spațiu
 • Sporirea autodisciplinei și a autocontrolului
 • Exersarea abilităților motrice fine și grosiere, corectarea posturii

 

lego

Atelierul de lego

Jocul de lego nu reprezintă o sursă de atracție doar pentru copii, acesta angrenând în nebănuite forme și creativitatea adulților. Prin simplitatea și rapiditatea lui, dar și prin felurile în care stârnește imaginația, lego se poate constitui într-o activitate de grup complexă. Fie că este folosit pentru ca membrii grupului să se cunoască, fie că antrenează capacitatea de cooperare și comunicare, jocul poate fi adaptat în funcție de obiectivele exercițiului.

Obiective:

  • Limitarea distanței dintre participanții la joc
  • Sporirea capacității de comunicare și colaborare
  • Destinderea atmosferei și încurajarea creativității

handmade (Large)

Atelierul hand-made

Problema poluării mediului înconjurător este una reală și stringentă. Răspunderea noastră civică ne invită să luăm măsuri, oricât de mici, pentru a reduce impactul fenomenului negativ și pentru a le oferi un exemplu pozitiv celor din jur și mai ales copiilor noștri. La atelierul hand-made încercăm să valorificăm obiecte reciclabile, transformându-se în mici opere de artă. Suntem convinși că în contextul actual, aceasta este adevarata artă utilă a viitorului.

Obiective:

 • Contribuție activă la reducerea poluării mediului înconjurător
 • Punerea în joc a fanteziei folosind materiale reciclabile
 • Relaxarea și reconectarea cu spiritul nostru creativ

games

Atelierul de board games

Atunci când conversațiile cu cei din jur se învârt în jurul unor teme redundante, e timpul să aducem inovație în relațiile noastre. Jocurile de societate sunt o metodă excelentă de socializare…cu o valoare adăugată certă. Nu numai că învățăm să gândim strategic și să ne planificăm mișcările, ci și să fim flexibili când situația ne-o cere. Totodată, fair play-ul este o componentă esențială a acestor tipuri de jocuri, accentul fiind pus pe munca în echipă și colaborare. Nu în ultimul rând, jocurile de societate de pot reîmprospăta memoria cu privire la noțiuni de cultură generală! Cu siguranță o investiție de timp și efort bine plasată!

Obiective:

 • Colaborare orientată pe obținerea unui rezultat comun
 • Dezvoltarea gândirii critice
 • Exersarea memoriei și a abilităților de comunicare

DSC_0657 (Large)

Atelierul de yoga

Bunăstarea trebuie să ne preocupe zi de zi, nu doar în ceea ce privește fizicul, prin alimentație și mișcare, ci și mintea, prin tehnicile de relaxare. Yoga ne învață cum să respirăm mai profund, să ne concentrăm pe posturi (asane), tonifiindu-ne în același timp mușchii prin stretching. Yoga nu se concentrează însă doar pe trup, ci ne conduce spre interior, unde regăsim spațiul ideal pentru a medita și a ne reface echilibrul atât de necesar stilului de viață cotidian, poluat de prea mult stres.

Obiective:

 • Îmbunătățirea condiției fizice prin mișcări fluide, dar ferme
 • Relaxarea profundă prin respirație și concentrare în interior
 • Debarasarea de stres și de ritmul accelerat al vieții cotidiene

DSC_0657 (Large)

Atelierul de make-up/coafură

De câte ori ne facem timp pentru noi și ne răsfățăm cu o ședință de machiaj sau o programare la coafor? Suntem presați de timp prea puțin și de termene limită sufocante, astfel încât singura noastră opțiune este aceea de a fi autosuficienți. La atelierul dedicat frumuseții învățăm tehnici de bază de machiaj pentru o aplicare corectă și armonioasă a produselor cosmetice, dar și frizuri care sunt simple, însă elegante.

Obiective:

 • Învățarea unor trucuri profesioniste de machiaj și coafură
 • Exersarea abilităților de motrică fină, atenția la detalii
 • Sporirea creativității

DSC_0657 (Large)

Atelierul de lifestyle

În contextul curent, ne întrebăm mereu ce stil de viață să adoptăm pentru a îmbina nevoia de a avea o viață sănătoasă și echilibrată și resursele limitate de care dispunem, fie că este vorba de timp sau bani. La atelierul intitulat lifestyle, se vor încerca răspunsuri la probleme presante, cum ar fi sănătatea, creșterea copiilor, dezvoltarea personală și altele. Atelierul este gândit într-o manieră interactivă, astfel încât participanții să ajungă împreună la soluții adecvate, sub îndrumare, sau să dirijeze discuția într-un domeniu de interes.

Obiective:

 • Sfaturi utile pentru menținerea sănătății și a echilibrului zilnic
 • Discuții în grup pe marginea unor teme de interes actual
 • Găsirea unui numitor comun în căutarea soluțiilor la probleme cotidiene

Galerie

HAVE A LOOK

Blog

IN CUVINTE

Contact

PENTRU INFORMATII SAU INSCRIERI CONTACTATI-NE LA:

+40 723 380 343    |   contact@galeriadeidei.ro